Düğünlere Korona Virüs etkisi

Düğünlere Korona Virüs etkisi

Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zamana kadar yasak? Düğünler 2021 yılına mı ertelenecek? Düğünler hangi ayda yapılmaya başlanır? Düğün salonlarında nasıl önlem alınacak? Davetliler ne kadar olacak? gibi birçok soru evlenecek çiftlerin akıllarında büyük soru işareti oluşturuyor.

Korona virüsün başlangıcının, düğün planlamasının yapıldığı aylara denk gelmesi nedeniyle yıllık 600 bin çiftin üzerinde gerçekleşen düğünleri etkiledi ve belirsizliğini koruyor. Tarihini kesinleştirmiş olan ve rezervasyonlarını yapan yaklaşık 100 bin çift düğününü 2020 yılının ilerleyen aylarına ertelerken, yaklaşık 3 bin çift ise 2021 yılına erteledi. Bu yıl düğününü yapmayı düşünen ama henüz rezervasyon yapmayan çiftler ise korona virüs önlemlerinin ne zaman kaldırılacağı ile ilgili açıklamaları takip ediyor. Yaşanacak gelişmelere göre düğününü planlayacaklar.

Düğün salonlarının ne zaman açılacağı ile ilgili kesin bir tarih vermek zor olsa da, sektör temsilcileri temmuz ayında düğün salonlarının önlemler alınarak kademeli olarak açılacağını öngören bir bekleyişi veya temennisi hakim. Ülkemizde düğünler; kalabalık, iç içe ve samimi şekilde gerçekleştiği için, düğününün kalabalık olmasını isteyen çiftlerin 2020 yılı sonlarına veya 2021 yılına erteleme yönünde karar alacağını tahmin ediyoruz. Çünkü geleneklerine bağlı olan büyük bir kesim bulunmakta ve 1000 kişilik yapmayı planladığı düğünü 300 kişi ile yapmayı istemeyecektir. Bu yüzden korona virüs pandemisinin tamamen bitmesini bekleyeceklerdir.

Ülkemizde Covid-19 virüsü ile ilgili yapılan çalışmalar ve önlemlerin başarılı şekilde devam etmesi durumunda kır düğünü isteyen çiftlerin bu hayalini gerçekleştirebileceğini düşünen sektör temsilcileri 2020 yılı için ümidini korumaya devam ediyor.

2020 yılında evlenmeyi düşünenler ile 2021 yılında evlenmeyi düşünenler büyük bir yığılmayı beraberinde getireceği kesin. Hafta sonu evlenmeyi düşünenler şimdiden rezervasyonlarını yaptırırken, yer bulamayanlar hafta içine rezervasyon yaptırıyor. Normal şartlar altında 2021 yılında evlenmeyi düşünenlerin de bu sayılara ekleneceğini düşünürsek birçok düğün sektörü temsilcisinin talebe karşılık vermekte zorlanacağı düşünülüyor. Bu yüzden evlenecek çiftlerin şimdiden listesindeki bazı işleri yapması zor durumda kalmamaları için önemli.

Davetiye sektöründe ise Covid-19 nedeniyle planlamalar ertelenirken, davetiye firmaları yeni modellerini müşterilere sunmaya devam ediyor.

Bu süreçte; ‘Davetiyemi beğendim ama düğün tarihim net değil, şimdiden davetiyemi nasıl sipariş verebilirim?’ veya ‘Düğün davetiyemi satın alsam ne zamana kadar iptal etme şansım var’ gibi birçok soru gelmekte.

Düğün yapacak olan çiftler 2020 düğün davetiye modelleri ve fiyatlarını takip ederek beğendiği örnekleri kayıt altına aldığını, şuan az da olsa siparişlerini verdiği ama baskı onayını beklettiğini biliyoruz. Satın aldığı davetiyenin tasarımını yaptırıp son haline getirttikleri, sadece tarih net olmaması nedeniyle baskı onayını bekletenler fiyat olarak kazançlı olacak. Ayrıca davetiyesini satın alan müşterilerin baskı onayı vermediği takdirde siparişini iptal ettirebilecekleri firmalar da bulunmaktadır. Davetiyenizi yaptıracağınız firma ile baştan bunları konuşmanızda fayda var.

Ayrıca yapımı uzun süren lüks davetiyer; kuru çiçekli, mühürlü, şeffaf, yaldız ve gofre baskılı davetiye modelleri için yığılma yaşanacak zamanlarda daha uzun sürede teslim edileceğini göz önünde bulundurunuz.

Ucuz davetiye yaptırmak isteyen müşteriler ise şimdiden tasarımını yaptırıp, daha sonra onay verip 1 günde davetiyelerinin kargolanmasını sağlayabilirler.

Bir kısım çift ise, davetiye firmalarına çok uygun fiyatlarla online düğün davetiyesi yaptırıp, nikahlarının yapıldığını, ilerleyen süreçlerde düğünlerinin yapılacağı ile ilgili nikah davetiyesi tasarımları yapıp, eş dost ve akrabalarına bu davetiyeleri online olarak gönderdiklerini biliyoruz. Özel tasarım online davetiye yaptırıp siz de ertelenen düğününüz ile ilgili yakınlarınızı bilgilendirebilirsiniz. davetiyenibul.com üzerinden iletişime geçip konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Düğün, sünnet, nişan, kına davetiyeleri siparişi verebileceğiniz sitemizde aklınıza takılan tüm sorular için iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca; Erdem davetiye, Sedef davetiye, Armoni davetiye, İklim davetiye, Emniyet davetiye, Polen davetiye, Sim davetiye ve Butiqo davetiye firmalarının 2020 yılı modellerini şimdiden inceleyebilirisiniz.

Muzaffer YAVAŞOĞLU

Etiketler: Covid-19, düğün, davetiye
Mayıs 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR