Özel Tasarım Davetiye Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

ozel-tasarim-davetiye-tuyolari

Özel Tasarım Davetiye Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Büyük güne çok az kaldı! Herşeyin kusursuz görünmesini istediğiniz bu günde düğün mekanınızı ve konseptininizi belirlediniz. Sıra geldi bu özel güne konuklarınızı davet etmek için davetiye seçimine. Küçük bir ayrıntı gibi gözükse de, davetiye ile konuklarınız düğününüz ile ilgili ilk ayrıntıları edinecekler. Hazır yapılmış modellerden sizin zevkinizi ve konseptinizi yansıtan bir davetiye bulduysanız şanslısınız. Fakat hayalinizdeki konsepte uygun ya da görüp beğendiğiniz bir davetiye modelini bulamadıysanız telaşlanmayın. Yazımızda özel tasarım davetiye yaptırırken nelere dikkat etmelisiniz bunlardan bahsedeceğiz.

Konseptinizi Belirleyin

Davetiyenizin tasarımını hazırlatmadan önce konseptinizi belirlemelisin. Davetiye konsepti belirlerken; zarf rengini, davetiyenizin iç tasarımının nasıl olacağını, zarfınızın süslemesinde neler kullanılacağını veya zarfsız bir model mi olacağını belirlemek size düşüyor. Çok sayıda çeşit zarf renkleri, zarf süslemeleri kafanızı karıştırmasın. Düğün mekanınızın konseptinden ve düğününüzü yaptığınız mevsimin özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Örneğin; Yaz aylarında tekne düğünü yapacaksanız deniz temalı bir davetiye ve deniz temalı aksesuarlar ile zarfınıza süsleme yaptırabilirsiniz. Kır düğünü tercih edenler, romantik renkleri yansıtan çiçeklerle davetiye tasarımı hazırlatabilir ve zarfınıza yapay veya gerçek kuru çiçeklerle, baş harflerinizin bulunduğu mühürlerle süsleme yaptırabilirsiniz. Kış aylarını tercih edenler ise kış temalı davetiye tasarımı tercih edebilir ve kurutulmuş portakal, tarçın çubukları, mühür, kuru yaprak ve kuru çiçeklerle davetiye zarfının süslemesini yaptırabilir. Eğer sade sevenlerdenseniz, her mevsime ve her konsepte uygun sade ve zarif bir davetiye de seçebilirsiniz.

Davetli Sayınızı Belirleyin

Düğün tarihiniz kesinleşti. Son ana bırakmadan, boş vakitlerinizde davetli listesi yapmaya başlamalısınız. Çünkü düğününüz yaklaştıkça bunları yapmaya vakit bulamayabilirsiniz ve düğününüze çağırmak istediğiniz kişilerden bazılarını unutabilirsiniz. Kimseyi kırmak istemezsiniz değil mi? :) Ayrıca davetiye sayınızı belirlerken hesap ettiğiniz sayıdan biraz fazla yaptırmanızda fayda var. Eğer davetiyeniz yetmez ve tekrar sipariş vermeniz gerekirse, hem zaman olarak yetişmeyebilir, hem de davetiyenin fiyatında zarar edebilirsiniz. Örneğin; 500 adet bir davetiyenin birim fiyatı 1 TL. ise, daha sonra ilave ettireceğiniz 100 adet davetiyenin birim fiyatı 1,5 TL. olabilir.

Bütçenizi Belirleyin

Düğün telaşında olan gelin ve damatlarımız için belki de en önemli nokta bütçeleridir. Hesaba katılmayan giderlerin olduğu bu süreçte, hem hayalinizdeki, hem de uygun fiyatlı davetiyeyi, küçük farklılıklarla bütçeniz dahilinde yaptırabilirsiniz. Örneğin; beğendiğiniz bir modelin zarfının kağıdı kalın olabilir. Aynı renkte zarfı biraz daha ince kağıt seçerek veya zarf rengini değiştirerek fiyatını düşürebilirsiniz. Ya da davetiye boyutu büyük olan modelin ebatlarını biraz küçülterek bütçenize uygun hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde, üzerinde mühür, kuru çiçek vb. özel uygulamaların olduğu modeldeki aksesuarları çıkarabilir ya da birden fazla aksesuarın bulunduğu modellerden bütçenize göre bir tercih yapabilirsiniz. Ayrıca baskı ile ilgili de seçiminiz fiyatı etkileyebilir. Sıcak yaldız (altın, gümüş, bakır vb.) baskılı bir davetiye ile normal baskılı bir davetiye arasında ciddi bir fiyat farkı vardır. Bunları davetiyenizi yaptıracağınız firma ile detaylıca konuşmaktan çekinmeyin. davetiyenibul.com ile iletişime geçerek tüm bunları detaylıca konuşabilirsiniz.

Davetiyenin Tasarım Süreci

Konseptinizi belirledikten sonra sıra geldi hayalinizdeki davetiyeyi hayata geçirmeye. Davetiye tasarımcınıza hayalinizdeki konsepti anlatabilir veya görüp beğendiğiniz bir modelin resmini göstererek tasarım sürecini başlatabilirsiniz. Tasarım sürecinde bir diğer önemli konu ise yazıların büyüklükleri ve stilleri. Tasarımcınızından size bir kaç farklı yazı stili sunmasını isteyebilirsiniz. Hazırlanan tasarımlar size dijital ortamda sunulduktan sonra tasarımcınız ile fikir alışverişinde bulunarak istediğiniz değişiklikleri yaptırabilir, renkleri değiştirebilir ve konseptinizi en iyi yansıtan davetiyenizi oluşturabilirsiniz. Tasarımınıza baskı için onay vermeden önce tasarımcınızdan son halini size göndermesini istemenizde ve tüm yazıları dikkatlice kontrol etmenizde fayda var. Çünkü bazen hatalı yazımlar gözümüzden kaçabilir ve bu hatayı davetiyeyi elinize alınca farkedebilirsiniz.

Davetiye, son onayladığınız şekilde baskıya alınır. Eğer onayladığınız dışında bir hata ile karşılaşırsanız, firmanın bunu tekrar ücretsiz basması gerekmektedir. Ama eğer onayladığınız tasarımda hata varsa ve siz bunu farketmeden onayladıysanız bu sizin tekrar basım bedelini karşılayacağınız anlamına gelir. Aman dikkat!

Zarf ve aksesuar süslemeleri de tamamlandıktan sonra her detayı size özel hazırlanan davetiyeleriniz artık davetlilerinize yollanmak üzere hazır.

Sadece davetiyenibul.com sitesinde bulunan özel tasarım firması ‘Sim Davetiye’, işte tüm bu süreçlerde deneyimi ve titizliği ile davetiyesini özel yaptırmak isteyenlere harika bir seçim olacaktır. İster hazırladıkları 2020 yılı davetiye özel koleksiyonunu inceleyerek tercihinizi yapabilir, isterseniz de iletişime geçerek hayalinizdeki davetiyeyi oluşturmaya başlayabilirsiniz. 

Nazife YAVAŞOĞLU –  Grafik Tasarımcı

Etiketler: düğün, özel tasarım davetiye, davetiye tasarımı, davetiyede
Nisan 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR