Gelinler İçin Fit Olma Tüyoları...

gelinler-icin-fit-olma-tuyolari


GELİNLER İÇİN FİT OLMA TÜYOLARI

Herkes düğün gününde ışıl ışıl parlamak, en ince haliyle istediği gelinliğin içerinde olmayı hayal eder. Daha fit olmak için düğünden kısa bir süre önce yapılan şok diyetler yerine en az üç ay önceden sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayın. Uyku düzeninizden, kaç bardak su içtiğinize kadar her şey ayrı bir öneme sahip. İşte daha fit bir gelin olmak için ipuçları;

1) KAHVALTIYI ASLA ATLAMAYIN. Metabolizmanızın harekete geçmesi için uyandıktan sonra kahvaltı yapmak bile kilo vermenizi sağlayacaktır. Her gün aynı kahvaltıyı yapmayın. Bazı günler yumurta, peynir, 4-5 zeytin, 1-2 dilim tam buğday ekmeği bazı günlerse yoğurt/süt, 3-4 kaşık yulaf ve taze meyve ile kahvaltınızı yapın. Poğaçaların ve açmaların ise masalarınızda yeri olmamalı.

2) ARA ÖĞÜNLERİ UNUTMAYIN. Ara öğün tüketimi hem iştahınızı kontrol eder hem de zayıflamada önemli bir etkisi vardır. Özellikle ikindi ara öğünü tüketmek çok kıymetli. Meyve, yoğurt ve çiğ kuruyemişler tercih edin.

3) TUZU VE ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARTIN. Bu ikisi maalesef ciddi ödemlere neden oluyor. Hiçbirimiz göbeğimiz şişken gelinlik giymek istemeyiz. Yemeklere ekstra tuz eklemeyin. Onun yerine baharatları kullanın. Şeker isteğinizi ise bal veya kuru meyvelerle karşılayın. Tatlıları ve fazla tuzlu gıdaları kestiğinizde karnınızın hemen indiğini göreceksiniz.

4) BOL SU TÜKETİN. Herkes günde kilosu başına 30 cc su tüketmeli. Uyanınca güne limonlu su ile başlayın. Her yemekten önce bir bardak su için. Suyunuza salatalık, limon kabuğu, maydanoz ve tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.

5) ÇAY VE KAHVEYE DİKKAT. Fazla çay ve kahve tüketimi vücutta ödem yapar. Bir de şeker kullanıyorsanız durum sıkıntılı. Günde metabolizmayı hızlandırmak için 2 fincan sade kahve, maksimum 2-3 çay bardağı açık çay tüketin. Yeşil çay, beyaz çay, kiraz sapı, mate çayı ve rezene gibi bitki çaylarını şeker ilave etmeden tüketin.

6) BOL BOL SEBZE MEYVE TÜKETİN. Gün içinde bir öğününüzü susuz sebze yemeği ve yoğurt ile geçirin. Bol yeşillikli salatayı her gün tüketin. Mutfağınızdaki tüm yeşillikleri blenderden geçirip gün boyu için vücudunuzu arındırın. Meyveyi ise günde iki porsiyondan fazla tüketmeyin.

7) UYKUYA DİKKAT. Düğün öncesi yaşadığınız heyecanın uykunuzu etkilemesine izin vermeyin. Düzensiz uyumak gerekli bazı hormonların salgılanmasına engel olur. Geceleri geç uyumak atıştırmalara yöneltebilir bu da kilo almanıza sebep olabilir.

Düğünlerinizde en fit halinizle parıldamanız dileğiyle..

Hafize KOVANCI – Beslenme ve Diyet Uzmanı

 

 

 

Etiketler: dugun, fit, diyet, saglikli beslenme, gelinlik, zayiflama
Aralık 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR