KATALOG DAVETİYE MODELLERİ NE ANLAMA GELİR?

Katalog davetiye modelleri

KATALOG DAVETİYE MODELLERİ NE ANLAMA GELİR?

Eskiden de olduğu gibi, günümüzde de yapılan; bir matbaaya veya bir organizasyon firmasına gidip önünüze getirilen kataloglardan davetiyenizi seçiyordunuz. Şimdi ise, dijital çağın da getirdiği yeni alışkanlıklar ve kolaylıklar sayesinde oturduğunuz yerden bu katalogları inceleyebilir, bütçenize veya hayalinize göre filtreleme yapabilir, modelleri sınırlandırabilirsiniz. Böylelikle hem zamandan hem de fiyattan tasarruf edebilirsiniz.

Çoğu kişinin yaptığı gibi, bir matbaaya gidip en az dört katalog inceleyip, başka bir matbaaya giderdiniz ve aynı katalogları tekrar incelemek zorunda kalırdınız. Fiyat olarak karşılaştırmak için bazen bir gün bile yetmezdi. Hatta kafanız karışır, ‘ben diğer matbaada hangi modeli beğenmiştim’ diyerek tekrar aynı yere gitmek durumunda kalırdınız. Oysa gittiğiniz tüm matbaalarda Yüzde 90 aynı kataloglar vardır. Tüm Türkiye’de; Aydın’da hangi katalog varsa, Erzurum’da da, İstanbul’da da, Antalya’da da aynı kataloglar vardır. Aynı şehirdeki tüm matbaalarda da aynı katalogları bulabilirsiniz.

Türkiye’nin önde gelen davetiye üretim firmaları olan; Erdem, Sedef, İklim, Polen, Armoni, Emniyet Davetiyeleri gibi firmalar, sizler için özenle hazırladıkları modelleri katalog haline getirip Türkiye’deki güvendikleri firmalara dağıtarak bir satış ağı oluşturur. Önceden hazırlayıp, sadece sizin bilgilerinizin basılacağı alanı boş bırakarak seri üretim ile stokladıkları modelleri, matbaa, düğün organizasyon firmaları ve ajanslar vasıtasıyla sizlere sunarlar. Bu firmalar size doğrudan satış yapmayan firmalardır. Siparişiniz ile bu davetiye firmaları, sipariş verdiğiniz yere davetiyeleri kargolar. Sizin bilgilerinizin basılacağı yer boş olarak sipariş verdiğiniz yere gelen davetiyelerinizin tasarımı ve baskısı matbaalar aracılığıyla yapılır. Bazı yerler daha fazla kazanmak uğruna yazıcıdan baskı yaparlar ancak bu hoş olmayan kırık kırık görünen bozuk baskı ile sonuçlanır. En kaliteli olarak yapılan baskı ofset baskısıdır veya ofsete yakın bir dijital baskıdır. Bunu bastıracağınız yere sorabilirsiniz.

Katalog davetiyelerinde değişiklik yapabilir misiniz?

Daha önceden hazırlanıp, stoklanan bu modellerde yazılar hariç herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Zarfını değiştiremez, üzerindeki süsü kaldıramaz veya tasarımdaki çiçeğin rengini değiştiremezsiniz. Sadece kendi bilgilerinizin olduğu yazıların fontunu, tipografik tasarımının değişmesini isteyebilirsiniz.

Kataloglarda bulunan modellerin kod numarası vardır. Her davetiyenin kodu sayfasında yazar ve bu kod ile internetten de araştırmasını yapabilirsiniz. Hatta internetten beğendiğiniz davetiyelerin kodlarını alıp herhangi bir matbaaya giderek; katalog ismini söyleyip kod numarasıyla davetiyeyi bulup canlı canlı inceleyebilirsiniz. Böylelikle ebadı, baskısı veya süslemesi gibi her detayını da görme şansınız olur. Canlı olarak gördüğünüz modeli gönül rahatlığıyla internetten sipariş verebilirsiniz. Çünkü internetten satın aldığınız ile matbaada gördüğünüz birebir aynıdır.

Özel tasarım davetiye yapan firmalar da vardır. Bu firmalar da önceden tasarımlar hazırlayıp sizlere sunar, ancak katalog davetiyeleri gibi önceden basılıp stoklanmaz. Kişiye özel basılacağı için sadece yeteri kadar numune basılır ve sizlere sunulur. Bu modellerde ise istediğiniz değişiklikler yapılabilir. Bu konuyu ‘Özel Tasarım Davetiye Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim’ yazımızda daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Türkiye’nin önde gelen davetiye firmaları ile uzun yıllardır çalışan firmamız, davetiyenibul.com ile bu firmaları bir araya getirerek e-ticaret sitesi ile sizlere bu hizmeti vermektedir. Bünyesinde bulunan matbaası ile tek elden size güvenli ve kaliteli olarak davetiyelerinizin ulaşmasını sağlamaktadır.

Etiketler: katalog davetiye modelleri, hazır davetiye
Nisan 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR